امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دعاوی تجاری وامورقراردادها
#1
اهمیت قرارداد در حقوق ایران و حقوق بین الملل کاملا محرز وثابت است ، در روابط پیچیده اقتصادی و تجاری و امور تجارت و بازرگانی جهانی تنظیم یک قرارداد متضمن امور متعددی می باشد که سبب پیجیدگی آن شده است یک قرارداد امکان دارد رسمی باشد یا عادی ماده1287مقرر داشته است.

"اسنادی که دراداره ثبت اسناد و املاک و یا دفاتر رسمی یا در نزد سایر مامورین رسمی درحدود صلاحیت آنها و برطبق مقررات قانونی تنظیم شده باشد رسمی است"

عنوان قرارداد- نامی است که طرفین قرارداد برای قرارداد خود انتخاب می کنند.

طرفین قرارداد- قرارداد حداقل دو طرف دارد ممکن است شخص حقیقی باشد یا شخص حقوقی.

موضوع قراداد- مال یا تعهد یا انجام کاری است که قرارداد برای آن تنظیم می شود. موضوع قرارداد نباید خلاف مقررات و قوانین جاری کشور و نظم عمومی و اخلاق حسنه باشد موضوع قرارداد باید منفعت عقلائی داشته باشد .

علاوه برموارد فوق کلیات زیر هم باید مورد نظر قرار گیرد:

- دقت شود که الفاظ مربوط به موضوع قرارداد دقیق نگارش شود مثلا واحد متر وزن یا نوع کار تعمیر یا ساخت یا احداث ساختمان درجای خود آورده شود و واحد اقلام درست به کار رود.

- موضوع قرارداد باید کاملا به وضوح وروشنی مشخص گردد و از استفاده از الفاظ مبهم و نامشخص و نامعین خودداری شود.

- تعهدات طرفین به خوبی قید گردد.

- تعیین مدت برای انجام تعهد.

وقتی قراردادی منعقد می شود، به خصوص چنانچه موضوع آن انجام کار یا ساختن چیزی باشد این تردید وجود دارد اگر طرف قرارداد به تعهد خود عمل نکند چگونه باید جبران خسارت شود یا درصورت انجام کار و وجود نقص چگونه خسارت گرفته شود، برای وصول به این اهداف چه باید کرد. راه حل این است که از متعهد تضمین گرفته شود. این تضمین هنگام پرداخت پیش پرداخت برای اطمینان ازجلوگیری از اتلاف منابع مالی از متعهد گرفته می شود.

برای اطمینان از صحت و سلامت کار و انجام خوب موضوع قرارداد تضمین حسن انجام کار ازمتعهد اخذ میشود.

تضمین پیش پرداخت

معمولا موقع امضاء قرارداد مبلغی بعنوان پیش پرداخت به متعهد یا فروشنده پرداخت میشود تا برای اجرای قرارداد هزینه شود حال اگر چنین نشد تکلیف چیست ؟

"تضمین پیش پرداخت" برای حل این مشکل گرفته میشود. این تضمین ممکن است :

ضمانت نامه بانکی، چک یا سفته باشد. ضمانت نامه بانکی سندی است که به موجب آن بانک درمقابل ذینفع ضمانت نامه متعهد میشود به محض اعلام متعهد له مبلغ ضمانت نامه را به او بپردازد بنابراین متعهدله می تواند به محض احساس خطر وجه ضمانت نامه را وصول نماید و این متعهد است که باید برای اثبات عدم تخلف به دادگاه مراجعه کند. چک و سفته بعنوان تضمین جایگاه ضعیفی دارند.

تضمین حسن انجام کار

وقتی ساختمانی احداث میشود یا کارخانه ای نصب میشود معلوم نیست میزان استحکام وکارآیی آن جقدراست رفع این تردید ممکن نیست مگر با گذشتن مدتی که ضمن آن اثر عوارض طبیعی وکارکرد ماشین آلات آشکار شود بنابراین کارفرما ناچار است برای جلوگیری ازضرر و زیان بابت حسن انجام کار تضمین مناسب از پیمانکار یا متعهد اخذ نماید این تضمین هم ممکن است به صورت ضمانت نامه بانکی یا چک و یا سفته باشد و یا به صورت نقدی که در حالت نقدی از هریک ازپرداختهایی که به متعهد داده میشود مبلغ معینی کسر و نزد کارفرما نگهداری میشود دراین خصوص درمتن قرارداد مثلا نوشته میشود:"ده درصد از مبلغ هر یک از صورت وضعیتهای طرف دوم پس از قطعی شدن کسر و نزد طرف اول نگهداری خواهد شداین وجوه پس از انقضاء دوره نگهداری و تحویل قطعی کار و پس ازکسر هزینه های احتمالی انجام شده دردوره نگهداری به طرف دوم پرداخت خواهد شد"




لینک منبع :وکالت
پاسخ }
سپاس شده توسط


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  مالیات دفتر غیر فعالسند تجاری ranamoradi 2 7,938 ۱۵ آذر ، ۱۳۹۶, ساعت --> ۲۸ : ۰۲
آخرین ارسال: site2017
  چگونه علامت تجاری ثبت کنیم؟ vakilara 0 3,688 ۳۱ ارديبهشت ، ۱۳۹۳, ساعت --> ۴۱ : ۱۶
آخرین ارسال: vakilara
  سوء استفاده از برند تجاری fouladvand 2 10,295 ۲۴ فروردين ، ۱۳۹۲, ساعت --> ۵۰ : ۱۰
آخرین ارسال: fouladvand
  اعمال ماده 435 قانون تجارتدرخصوص شرکتهای تجاری blueman1370 1 6,339 ۲۲ اسفند ، ۱۳۹۱, ساعت --> ۵۳ : ۱۲
آخرین ارسال: vakil

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان