۲۲ شهريور ، ۱۳۹۷, ساعت --> ۵۹ : ۰۱
روند طلاق توافقی
زن و مرد میتوانند بدون صرف زمان، متحمل شدن هزینه زیاد و درگیری های فراوان در پله های دادگاه طلاق توافقی بگیرند. طلاق توافقی سریعترین و آسانترین راه در میان انواع طلاق است. در طلاق توافقی زن و مرد بر سر مسائل اصلی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزند و نفقه فرزندان توافق دارند.
شروط اصلی در طلاق توافقی
در طلاق توافقی بین زن و مرد هیچ نیازی به دلایل محکمه پسند و قانونی نیست ، و طلاق صرفا بر اساس توافق فیه ما بین است.
در این نوع طلاق زن و مرد با توجه به شرایط و وضعیت خانوادگی خود، بهترین راه را طلاق بدون دردسر می دانند و به این نتیجه می رسند که ادامه ی زندگی مشترک برای آن ها ممکن نیست .
در وقوع طلاق توافقی، معمولا زن و مرد پس از توافق در مسایل مربوط به زندگی مشترک؛ از جمله مهریه، نفقه، اجرت المثل، جهیزیه و در صورت داشتن فرزند مشترک، حضانت فرزند و نحوه ی مطلاقات با فرزند و نوشتن توافقات برای طلاق توافقی اقدام میکنند.
مراحل ثبت طلاق توافقی
از لحاظ حقوقی طلاق توافقی در واقع طلاق خلع محسوب می شود ،
یعنی زن به واسطه کراهتی که از مرد دارد باید مالی کمتر، معادل یا بیشتر از مهریه خود را به مرد ببخشد تا او را راضی به جدایی کند.
از آنجا که هیچ نوع طلاقی حتی طلاق توافقی بدون حکم دادگاه قابل ثبت نیست و صیغه طلاق جاری نخواهد شد ، برای گرفتن طلاق توافقی زن و شوهر باید به همراه شناسنامه و کارت ملی وعقدنامه به دادگاه بروند و فرم درخواست را تکمیل و همه موارد و مسائل مانند حضانت فرزند، ملاقات او و امورمالی مانند مهریه، جهیزیه، نفقه و غیره را مشخص کنند.
روند رسیدگی در دادگاه
پس از تقدیم دادخواست از لحاظ هزینه تمبر و فتوکپی مدارک پیوست ، دادگاه به آنها تکلیف میکند هریک از زوجین داوری از میان بستگانشان معرفی کنند که باید با زوجین مذاکره و سعی در مصالحه کنند.
در صورتی که نتیجه ی صحبت های داوران بر این باشد که سازش میسر نیست دادگاه براساس توافق زوجین گواهی عدم امکان سازش صادر میکند.
لازم به ذکر است که قبل از صدور رای ، زن را به یکی از آزمایشگاه های معتمد مانند پزشکی قانونی معرفی می نماید تا آزمایش بارداری را انجام دهد ، گواهی عدم بارداری از مدارک ضروری است .
رویه برخی از محاکم این است که رای را صادر نموده و ثبت طلاق در دفترخانه را منوط به ارائه آزمایش عدم بارداری می نمایند.
ثبت طلاق در دفترخانه
زوجین سه ماه مهلت دارند تا با ارائه گواهی عدم امکان سازش به دفترخانه طلاق، صیغه طلاق را جاری کنند.
اعتبار گواهی عدم امکان سازش فقط ۳ ماه است ، بدین معنا که اگر زوجین ظرف ۳ ماه آن را اجرا نکردند دیگر اعتبار نخواهد داشت ، خصوصا در شهر تهران طرفین باید برای ثبت هرگونه دعوی مربوط به خانواده از قبیل طلاق توافقی قبل از مراجعه به دادگاه از طریق سامانه خدمات الکترونیک قضایی یا یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام نمایند. کلیه مراحل فوق حتی انتخاب داورانی که از بستگان طرفین نباشد و ثبت طلاق در دفترخانه بدون نیاز به حضور زوجین از طریق وکلای دادگستری قابل انجام می باشد .
از شکست نترسید، از این بترسید که سال آینده همین جایی باشید که امروز هستید