انجمن حقوقی هامون

نسخه‌ی کامل: انصراف از طلاق پس از صدور گواهی عدم سازش
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
سلام،
آیا زوج می تواند پس از صدور گواهی عدم سازش توسط دادگاه (براساس درخواست طلاقی که خود داده بوده) بخاطر منصرف شدن، از طلاق دادن زوجه خودداری کند؟ اگر بلی، تکلیف گواهی عدم سازش مزبور چه می شود؟ آیا زوجه می تواند با استناد به آن خواهان طلاق شود؟
سپاس
به محض صدور گواهی عدم سازش زوجه میتواند سریعاً آن گواهی را اجراء کند و در صورت ابلاغ و عدم حضور زوج با درخواست زوجه نماینده دادگاه حضور و ذیل سند را امضا میکند این برداشت شخصی بنده بوده
حسب نظر جنابعالی پس میتوان چنین نتیجه گرفت که چنانچه زوج درخواست دهنده برای طلاق منصرف شده باشد، باید پیش از صدور گواهی عدم سازش اقدام نماید؟ اگر بلی، چکار باید بکند؟
قبلاً از پاسخ مشروحتان ممنونم.
با سلام حضور جناب کامیاب ومخاطب محترم
اگر چه طلاق به درخواست زوج بوده اما دادگاه باید وضعیت مالی زوجه رادرحکم خویش تعیین تکلیف مینمود که قطعا چنین نیز نموده است
حال چنانچه به فرض طلاق با نماینگی دادگاه انجام شود و زوج هم اقرار نماید مطالبات خویش را پس از وقوع طلاق بخواهد حق رجوع برای زوج محفوظ است وتا سه ماه پس از طلاق هر موقع رجوع نماید ان طلاق باطل میگردد
علیکم السلام جنابان حکمت و کامیاب،
۱) جناب حکمت، آیا کلمه «زوج» در پاسخ جنابعالی («...و زوج هم اقرار نماید مطالبات خویش...») اشتباهاً به جای کلمه «زوجه» تایپ شده؟
۲) با در نظر گرفتن نظرات شما بزرگواران، و با فرض اینکه در حکم دادگاه زوج به پرداخت مبالغی از بابت همچون مهریه، اجرت المثل، نفقه، و نحله ملزم شده؛ دو حالت را تصور کنید:
یکم – زوجه اقرار به مطالبه مبالغ مزبور پس از وقوع طلاق می کند و طلاق واقع می شود؛ سپس زوج، در حالی که هنوز هیچ پرداختی نکرده است، اما پیش از ۳ ماه رجوع می کند و با رجوع او طلاق باطل میشود؛ در اینصورت آیا زوجه میتواند مبالغ پیش گفته را هنوز نیز مطالبه کند یا خیر؟ (یعنی مثلاً بگوید: «بطلان طلاق قبول، ولی مبالغ تعیین شده در حکم دادگاه را میخواهم.»
دوم – زوجه وقوع طلاق را منوط به دریافت مبالغ مزبور می کند، سپس زوج از درخواست طلاقی که بدواً خود داده بوده اعلام انصراف می کند؛ در اینصورت آیا زوجه میتواند هنوز نیز خواهان مبالغ مزبور شود (و نسبت به انصراف زوج از طلاق و عدم ثبت آن معترض نباشد)؟ (یعنی فقط خواهان اجرای بخش مالی حکم دادگاه باشد و خواهان اجرای بخش طلاقِ حکم نباشد.)
تشکر
سلام
(یعنی مثلاً بگوید: «بطلان طلاق قبول، ولی مبالغ تعیین شده در حکم دادگاه را میخواهم.»
اعلان بطلان دعوی (طلاق )به عهده طرفین دعوی نمیباشد بطلان بحث دیگری وخارج از مقوله طلاق و حوصله اینجانب در این فضای مجازی میباشد بلکه از اختیارات دادگاه وطبق ضوابط قانونی میباشد اصولآ در مباحث طلاق بطلان ادعا نداریم اما اینکه پس از رجوع زوج و ادامه زوجیت چون خواسته بصورت حکم درآمده است زوجه میتواند ادامه عملیات اجرائی قسمت اخیرحکم را خواستارباشد البته نظر بنده براین مبنی میباشد ممکن است رویه محاکم خانواده چنین نباشد

پرسش اول حق باجنابعالی و سهو تایپی بوده است
سلام جناب حکمت،
با عرض معذرت اشکال از بنده بوده که (بخاطر نداشتن معلومات حقوقی) کلمه «بطلان» را در معنای دقیق و خاص حقوقی بکار نبرده بودم، در حالیکه منظورم از آن کلمه در واقع: اعلان موافقت و رضایت زوجه با عدم وقوع و عدم ثبت طلاق (بخاطر انصراف زوج) بود. در هر حال از حضرتعالی (و همینطور جناب کامیاب) که بزرگوارانه وقت و دانش و تجربه خود را مبذول می فرمایید با تمام وجود سپاسگزارم و برایتان بهترین دعاها را دارم.